About me

ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Μου κοινοποιηθήκε διαταγή πληρωμής στο σπίτι. Τι να κάνω;

Σε περίπτωση μη πληρωμής δύο ή τριών, συνεχόμενων, δόσεων (εξαρτάται από την σύμβαση δανείου που έχετε υπογράψει) η τράπεζα έχει δικαίωμα να καταγγείλει το δάνειο και να απαιτήσει ολόκληρο το ποσό της οφειλής. Η καταγγελία γίνεται με εξώδικο το οποίο θα σας κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει ως κατοικία σας. Στο σημείο αυτό ξεκινά η δικαστική διεκδίκηση της οφειλής σας.

Έπειτα από την παρέλευση της προθεσμίας που τάσσει το εξώδικο, και εφόσον δεν έχετε εξοφλήσει το ποσό της οφειλής, η τράπεζα προχωρά σε έκδοση διαταγής πληρωμής.  Η Διαταγή πληρωμής είναι μια δικαστική απόφαση και η έκδοσή της γίνεται χωρίς να σας καλέσουν να παραστείτε. Όταν εκδοθεί, αποτελεί εκτελεστό τίτλο, επί του οποίου στηρίζεται όλη η μετέπειτα διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία ξεκινά με την έκδοση της Διαταγής πληρωμής και την επίδοσή της και καταλήγει, διαδικαστικά, στον πλειστηριασμό.

Η διαταγή πληρωμής εκδίδεται σε βάρος και του εγγυητή, επομένως, θα την λάβει και αυτός με την ίδια διαδικασία στο σπίτι του.

Πως μπορεί να αμυνθεί ο οφειλέτης και ο εγγυητής

Μέσα σε δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες από την επόμενη της επίδοσης της διαταγής πληρωμής, μπορείτε να ασκήσετε το ένδικο βοήθημα της ανακοπής, ζητώντας την ακύρωση της διαταγής πληρωμής.

Με την ανακοπή αυτή μπορείτε να προβάλετε λόγους που αφορούν το δάνειο, δηλαδή την εγκυρότητα ή καταχρηστικότητα των όρων της σύμβασης δανείου, τους τόκους, το επιτόκιο, το οφειλόμενο ποσό, τις παράνομες χρεώσεις όπως τα έξοδα φακέλου, την καταχρηστική συμπεριφορά της τράπεζας και γενικότερα κάθε λόγο που μπορεί να πλήξει την νομιμότητα της έκδοσης της διαταγής πληρωμής ή της απαίτησης της Τράπεζας.

Εάν γίνει δεκτή η ανακοπή σας το Δικαστήριο ακυρώνει τη Διαταγή πληρωμής.

 

 4,539 total views,  1 views today

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *