About me

πλειστηριασμοί και ξένα funds
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Πώληση δανείων σε ξένα funds και πλειστηριασμοί. Γιατί κοινοποιούνται παλιές διαταγές πληρωμής και πως θα καταλάβουμε ότι θα ακολουθήσει πλειστηριασμός.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος στην ΕΡΤ 1 για τους πλειστηριασμούς και το πως ξεκινά η διαδικασία όταν τα δάνεια μεταβιβάζονται στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (funds).

Ποια διαδικασία ακολουθείται και για ποιο λόγο κοινοποιούνται παλιές διαταγές πληρωμής στους δανειολήπτες. Επιγραμματικά οι δανειολήπτες πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:

1) Όταν κοινοποιείται παλιά διαταγή πληρωμής από εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων το επόμενο βήμα είναι η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός.

2) Ο λόγος που γίνεται η κοινοποίηση είναι για να συγκοινοποιηθούν τα έγγραφα που την νομιμοποιούν για να ξεκινήσει την διαδικασία του πλειστηριασμού.

3) Ο δανειολήπτης πρέπει να απευθυνθεί σε δικηγόρο προκειμένου να αμυνθεί και να εντοπίσει σφάλματα στη διαδικασία και να ακυρωθεί η κατάσχεση που θα ακολουθήσει.

4) Στη περίπτωση που είναι η δεύτερη κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής μπορεί να γίνει και ανακοπή κατά αυτής.

5) Αν η κοινοποίηση αφορά νέα διαταγή πληρωμής ο δανειολήπτης μπορεί να κάνει ανακοπή εντός 15 εργασίμων ημερών και ασφαλιστικά μέτρα. 6) Το επόμενο στάδιο είναι η κατάσχεση του ακινήτου και η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού. Ο δανειολήπτης μπορεί να ασκήσει ανακοπή εντός 45 ημερών από την κατάσχεση.

7) Προσοχή, σε περίπτωση ματαίωσης πλειστηριασμού οι νέος πλειστηριασμός που θα ορισθεί δεν κοινοποιείται στον δανειολήπτη.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 1,498 total views,  1 views today