About me

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Χρωστάς στην Αγροτική υπό εκκαθάριση; Μάθε πως θα ρυθμίσεις το δάνειο σου και πως θα διαγράψεις τόκους και έξοδα!!!

Σε ρύθμιση που ανοίγει παράθυρο για απομείωση επιχειρηματικών δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο» προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αφορά τα ληξιπρόθεσμα δάνεια των οφειλετών της Αγροτικής τράπεζας, επιμηκύνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής από τα πέντε στα 10 χρόνια. Επίσης προβλέπεται η επανεξέταση του χρέους, δηλαδή του κεφαλαίου και των τόκων, εφόσον οι δανειολήπτες είναι συνεπείς.

Η ρύθμιση θα συνοδεύεται με την επανεξέταση της οφειλής για τους συνεπείς πελάτες. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη διαγραφή των τόκων ή ακόμη και μέρος του κεφαλαίου και θα συνομολογείται με τον οφειλέτη κατά το αρχικό στάδιο, δηλαδή κατά την υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να δοθεί κίνητρο για να είναι συνεπής. Αναγκαίος όρος για τη διαγραφή μέρους της οφειλής θα είναι η τήρηση της συμφωνίας από την πλευρά του οφειλέτη, ο οποίος θα πρέπει να εξοφλεί τις δόσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Με τον τρόπο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εκκαθάρισης της τράπεζας επιχειρεί να αναβιώσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια της πρώην ΑΤΕbank. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για τοκοχρεολυτικά δάνεια αγροτών, επαγγελματικά και επιχειρηματικά δάνεια ή οφειλές από αλληλόχρεους λογαριασμούς, τα οποία παρέμειναν στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας που τέθηκε σε εκκαθάριση, κατά τη διαδικασία εξυγίανσης.

Σύμφωνα με την απόφαση ΕΠΑΘ 77/1/30-5-2013 της Τράπεζας της Ελλάδος ” Η Τράπεζα της Ελλάδος, δύναται να παρέχει στον εκκαθαριστή την ευχέρεια να συνομολογεί νέες ή πρόσθετες συμβάσεις ρυθμίσεων οφειλών, στις οποίες σε κάθε περίπτωση δεν χωρεί μείωση του οφειλόμενου κεφαλαίου και οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ενδεικτικά την παράταση του χρόνου αποπληρωμής, την χορήγηση προνομιακών περιόδων, τη δυνατότητα περιοδικών πληρωμών, την μεταβολή επιτοκίου καθώς και την τυχόν έκπτωση τόκων και εξόδων απαίτησης….”

Όσοι δανειολήπτες επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με τον παραπάνω τρόπο πρέπει να υποβάλλουν αίτημα προς την ΑΤΕ υπό εκκαθάριση μαζί με τα φορολογικά στοιχεία που θα του ζητηθούν.

 3,882 total views,  1 views today

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *